Antifouling en
Osmose behandeling

Antifouling behandeling 
Zonder antifouling zal elk oppervlak onder water, zoals boten in korte tijd veel aangroei krijgen in de vorm van mosselen en algen. Aangroei zorgt voor extra weerstand. En meer weerstand zorgt voor een hoger brandstof verbruik, slechtere bestuurbaarheid of verminderd de snelheid van de boot.  

Een Antifouling behandeling door Wetterwille Allround Marine Service bestaat uit het aanbrengen van een aangroei werende verf die wordt aangebracht op het onderwaterschip en bestand is tegen zoet en zout water. De antifouling zorgt ervoor dat (micro)organismen zich niet of slecht kunnen hechten aan de romp. 

Harde antifouling
Wetterwille kiest voor harde antifouling. Bij het aanbrengen van een harde antifouling hoef je maar eens in de 2 á 3 jaar een extra laag aan te brengen. Wij kijken per keer hoeveel lagen antifouling zijn aangebracht, door te kijken in onze geschiedenis of wat wij met het oog kunnen constateren. Hieruit volgt een advies en overleg over de te nemen stappen. 

Stappen Antifouling behandeling nieuw 
Stap 1 – Reinigen en ontvetten van de romp 
Stap 2 – Schuren van de romp 
Stap 3 – 4 lagen primer aanbrengen, dit om de romp waterdicht te maken 
Stap 4 – 2 lagen antifouling aanbrengen 

*aantal lagen afhankelijk van wens en de staat van onderkant van de boot 

Osmose behandeling 
Heeft een kunststof gecoate boot of jacht wees dan alert op osmose. Osmose kan er voor zorgen dat er barsten in de scheepshuid ontstaan en er delaminatie plaatsvindt. Dit zorgt vaak voor hoge reparatiekosten. Beter is dit te voorkomen door preventief onderhoud te laten doen.  

Wat is osmose 
In de scheepswand ontstaat een chemische reactie tussen water, organische zuren en oplosbare stoffen zoals propyleen, glycol en styreen. Door deze reactie wordt een degeneratieproces in gang gezet, er worden zure oplossingen gevormd die het proces versnellen. Uiteindelijk leidt dit tot zichtbare blaasjes in de gel coat. 

Bij Wetterwille checken wij de boot op osmose bij preventief of jaarlijks onderhoud. Constateert u osmose bij uw boot, dan kunt u bij ons een Osmose behandeling laten uitvoeren. 

Stappen Osmose behandeling 
Stap 1: Reinigen en ontvetten van de romp  
Stap 2: Schuren van de romp 
Stap 3: Openmaken van de osmose bubbeltjes 
Stap 4: Vocht uit de osmose halen d.m.v aceton, boot heeft droogtijd van minimaal één week. 
Stap 5: Opvullen van de osmose bubbeltjes met epoxy 
Stap 6: Gladschuren van de romp 
Stap 7: 4 tot 6 lagen primer aanbrengen, dit om de romp waterdicht te maken  
Stap 8: 2 lagen antifouling aanbrengen 

Botenkraan

Onze botenkraan

De jachthaven beschikt over een vaste kraan waarmee wij boten tot circa 10 meter en 10 ton kunnen hijsen. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak.

BOTEN
KRAAN